+46 (0)248 - 133 55 order@optileks.se

Enkelslipade

TruVision Double Aspheric

Ett premium högindex Single Vision-glas med en dubbelasfärisk lösning där baksidan på glaset har en digitalt designad asfärisk yta som optimerar optiken tillsammans med den asfäriska framsidan.
Designen ger tydliga optiska fördelar i det perifera seendet, samt tillåter ett mycket estetisk tunnt tilltalande glas. Designen använder den absolut senaste teknologin för att ge ett naturligt optimerat seende i alla blickriktningar med största möljiga synfält. Detta är enstyrke glasens ”state of art”.

Glaset blir upp till ca 15 % tunnare än ett jämförande asfäriskt högindex glas och kan ge mellan 0.5 – 1 dioptrier flackare frontkurvatur än en traditionell produkt.

Designen tillåter oss att tillverka det tunnaste och mest kosmetiskt tilltalande högindex glaset hittills, ett glas för den som vill ha det bästa, tunna flacka glas med ett maximalt synfält.

Produkten finns i index 1.67 och 1,74.

Dubbelasfärisk design

Flackare frontkurva och ca 15% tunnare. Oönskad astigmatism reduceras både horisontellt och vertikalt i glaset och skapar ett tydligare stirosionsfritt seende genom hela glasytan.

Glas med enbart asfärisk framsida

Minskad tjocklek och vikt. Oönskad astigmatismen minskar och bidrar till minskad förvrängning perfiert i glaset.

Glas med enbart sfärisk design

Högre vikt samt ökad tjocklek i alla axlar. Högre nivå av oönskad astigmatism i glasets perifera delar, som bidrar till ökad bildförvrängning och reducerar synskärpan i området.

TruVision SV

TruVision SV™ är ett högprestanda enstyrkeglas för de som vill ha det bästa med en individuell och optimerad optik som minimerar störningar och felaktiga avbildningar.

TruVision SV™ är blickriktningskompenserat, vilket innebär att optiken följer ögat naturliga riktning kompenserat. Det ger största möjliga ostörda synfält i alla blickriktningar till skillnad från vanliga sfäriska och asfäriska glas.
Glaset är speciellt lämpligt för dig med astigmatism.

Om du väljer en kupigare sport, mode- eller solglasögonbåge rekommenderar vi att du väljer Sport SV™ vilket är speciellt framtagen för den typen av bågar och aktiviteter.

TruVision Relax

TruVision Relax™ är ett avlastningsglas för människan av idag som lever i en allt mer digitaliserad värld.
Glaset har en avlastande funktion när vi tittar ner på nära håll.

I kombination av avancerade material som Mesh, Blue Shield Filter™ och digitala filter får man en lösning som avlastar ögonen vid användning av digitala enheter.

Glaset finns i vitt, Transitions och polariserat i alla index. Blue Shield Filter™ finns i 1.6 och 1.67 och minskar det skadliga blåljuset med minst 20 % och gör dina ögon mera avslappnade.

Med Smart Add Technology hjälper TruVision Relax™ dig att fokusera på de små detaljerna och gör din vardag behagligare!

Lässtöd tillpassas individuellt, enligt vår guide:

Relax 0.46 Barn och tonåringar
Relax 0.67 Unga vuxna
Relax 0.92 Prepresbyoper
Relax 1.12 Presbyoper