+46 (0)248 - 133 55 order@optileks.se

Glas

Enkelslipade

Enkelslipade glas används för att förbättra det naturliga seendet och för att korrigera eventuella synfel. Närsynthet, översynthet och astigmatism är vanliga synfel bland många människor. Med hjälp av enkelslipade glas kan vi korrigera synen så att man kan se bra både på långt och nära avstånd.

Progressiva

I dagens samhälle är kraven på progressiva glasögon större än någonsin, därför är vi på optileks stolta över att kunna erbjuda en stor portfolio produkter med unika lösningar för olika behov.

Allt från vanliga allround designer till lösningar anpassade för utomhus, inomhus, bilkörning, golf och andra aktiviteter för att ge bästa möjliga funktion.

Vi använder avancerade beräkningsalgoritmer och digitalteknik för att oavsett lösning göra den optimal för varje styrka och bärare.

Arbetsprogressiva

Aldrig tidigare har vi haft så stora krav på lösningar att använda i arbetet, allt från hemarbete och inomhusmiljöer till labb och industrimiljöer. I vår portfolio finns allt från rena bildskärmsglasögon till olika lösningar för att passa på olika synavstånd och arbetssituationer.

Specialglas

Optileks erbjuder ett omfattande utbud av glaslösningar som passar de flesta, här finns allt från äldre multifokala produkter till helt nya friformbaserade lösningar och limmade segment m.m.

Vi har idag gjort styrka från +50 ner till -45, cylinder till -20, prisma upp till 22, addition 8 på progressiva och glas till bågar som kräver en diameter på 110 m.m.

Sportglas

Med hjälp av modern slipteknik samt beräkningar som skapar blickriktningsanpassad optik har vi sedan 2007 kunnat producera optiska lösningar för kupiga glasögon! Det kan vara till sol-, mode-, men framförallt sportglasögon. Under de senaste åren har vi kompletterat sortimentet med olika lösningar på glas och bågar för olika aktiviteter.

Genom att ta hänsyn till varje sports unika krav kan vi skapa glas som ger bästa möjliga förutsättningar för varje aktivitet.

Skyddsglas

Olika arbetsmiljöer ställer olika krav på skydd och seende.

Trivex och Polykarbonat är de material som rekommenderas att användas i tuffa miljöer som t.ex. på byggarbetsplatser och industrier. Dessa material har hög slagtålighet som gör att de klarar av att stå emot de mesta påfrestningar.