+46 (0)248 - 133 55 order@optileks.se

Single Vision

Enstyrkeglas används för att förbättra det naturliga seendet och för att korrigera eventuella synfel man har. Närsynthet, Översynthet och Astigmatism är väldigt vanligt bland många människor, med hjälp av Enstyrkeglas så kan vi korrigera synen så att man kan se både på långt och nära avstånd.

Närsynthet innebär att föremål på avstånd blir suddiga medan föremål nära dig har bra skärpa, detta korrigeras med hjälp av ett så kallat minusglas. Översynthet är motsatsen till Närsynthet, föremål på avstånd har bra skärpa medan avstånd nära blir suddiga, detta korrigeras med hjälp av så kallade plusglas. Astigmatism innebär att ögat har olika brytningskraft i olika riktningar. Ögat kan t.ex. vara normalsynt för vertikala linjer men närsynt för horisontella linjer. Detta korrigerar man med hjälp av cylinderglas.

TruAdapt Enstyrke

TruAdapt Enstyrke är ett avancerat enstyrkeglas för dem som vill ha det allra bästa med en individuell och anpassad optik som minimerar störningar och avbildningar.
TruAdapt Enstyrke är blickriktningskompenserad vilket innebär att optiken är kompenserad vilket ger största möjliga ostörda synfält vid olika blickriktningar till skillnad från vanliga sfäriska och asfäriska glas, dessa glas har dålig optisk prestanda när man avviker från optiska centrat i glaset medan TruAdapt SV tack varje sin kompenserade optik ger ett större synfält.
Glaset är speciellt lämpligt för dig med astigmatism. Om du väljer en kupigare sport-, mode- eller solglasögonbåge rekommenderar vi att du väljer Enstyrke Sport vilken är speciellt framtagen för den typen av bågar.

Har ni frågor eller vill ha mer information så kan ni titta i vår Glasbok, där finns mycket information om alla våra produkter, eller så kan ni kontakta vår kundtjänst för att få mer hjälp. Glasboken hittar ni under kataloger som ni kan nå via Dokument i huvudmenyn.