+46 (0)248 - 133 55 order@optileks.se

Resande säljare – Glasögonbågar och Glas

Vill du vara del av ett bolag som gör det alla andra gör och lite till? Som kan det alla andra kan och lite till?
Har du försäljningsbakgrund och ett professionellt intresse för optikerbranschen – nu finns en unik möjlighet för dig!
Optileks AB arbetar som leverantör mot optikbranschen främst när det gäller glas men även glasögonbågar. Bolaget har sina rötter tillbaka till 1975 och har huvudkontor i Rättvik med en omsättning på cirka 70MSEK. Optileks har haft en positiv omsättningstillväxt under ett antal år och har även drivit försäljning i övriga Norden då framför allt i Norge och Danmark där man under de senaste åren anställt lokala försäljningschefer med ansvar att utveckla försäljning och organisation.

2022 ingick Optileks Joint venture med den globala aktören, Shamir Opticals, www.shamir.com och man satsar på att fortsätta utveckla verksamheten genom kompletterande produktportföljer.

Optileks har en portfolio av bågar, licensvarumärken, housebrands och distributionsmärken, tex BlåKläder, Norr, TripleX, Vanni, Nano – oförstörbara barnbågar.

Vår slogan är
”Vi gör det alla andra gör och lite till, vi kan det alla andra kan och lite till…”

Om tjänsten
Vill du utmanas och utveckla nya vägar inom försäljning? Då tycker vi att du ska söka jobbet som bågsäljare hos oss!

Du kommer aktivt resa och besöka våra kunder för införsäljning och uppföljning.Du kommer aktivt analysera våra möjligheter och utmaningar försäljningsmässigt tillsammans med försäljningsansvarig.
Du kommer planera och sätta försäljningsmål inför kommande säsong.
Du kommer aktivt arbeta med vårt CRM system, ansvara för att kategorisera, registrera och utveckla kundhändelser.
Du kommer utifrån vår kunddatabas samt genom dina kundrelationer arbeta med ett långsiktigt försäljningsperspektiv, vilket kommer att innebära att sätta kundbehov i fokus, vara flexibel, kunna delta i bågvisningar och andra events som rör försäljning.
Du kommer arbeta mycket aktivt med försäljning på fältet där ditt primära område är glasögonbågar men även glas kan vara aktuellt.

Vi tror att du har följande färdigheter och egenskaper
Vi söker dig som vill och kan ta ansvar för din arbetsroll fullt ut. Du skall trivas med att resa, samt att arbeta mot uppsatta mål, både externt och internt. Du skall brinna för de produkter du representerar, din personlighet skall vara driven och engagerad. Du får gärna ha arbetat med försäljning innan, där du visat goda resultat. Du skall ha service i blodet och tycka om mode, färg och form.

Du bör vara van att resa mycket i tjänsten samt vara bra på att planera din egen kalender. Om du har erfarenhet från optikbranschen är det vara meriterande, men inget krav.

Vi vill att du skall kunna flytande svenska och engelska samt inneha B körkort.

Kvalifikationer

 

Arbetslivserfarenhet

Meriterande

  • Utesäljare – 1-2 års erfarenhet
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning