+46 (0)248 - 133 55 order@optileks.se

Produktionsmedarbetare / Glasfärgare – Trainee

Du kommer jobba i vår produktion med infärgning av glasögonglas. Färgning av glasögonglas är ett hantverk samtidigt som det är en del av en industriell tillverkning. En kombination av två världar. Hantverk på så sätt att det kräver en känsla för att genom kombinera olika färger skapa de färg som efterfrågas på glaset. Industriell på så att det är ett delmoment i att skapa det färdiga glaset i ett konstant flöde med nya jobb.

Första steget är tillverkning av själva glaset(även kallat RX). Glasen kan sedan färgas, ytbehandlas(hårdbehandlas genom lackning och i högvakuumprocess antifreflexbehandlas) Inslipning (Formslipning och montering i glasögonbåge) och inte minst kvalitetskontroll.

Tjänsten är till en början en trainee tjänst. Dvs vi vet att du inte har gjort det är tidigare. Det tar ca 1,5-2år innan man är 100% självgående. Det är mycket att lära i allt från produktionsteknik till produktkunskap och material, där varje order är en uniklösning.

Internt tycker vi att vi gör världens häftigaste produkter med avancerade maskiner för generering, polering, högvakuum behandlingar med mera med en touch av hantverk när vi tex färgar glas.

Efter inledande introduktionsutbildning på varje avdelning kommer du att placeras på avsedd avdelning.

Vem söker vi?

Det är den stora frågan!

Varje produktionsområde kräver att man är bra på olika saker. Dvs den som är bra på ett område behöver inte alls passa på ett annat.

Just nu söker vi primärt medarbetare till vår glasfärgeri.

  • Du vill jobba!!
  • Noggrann men ändå snabb.
  • Känsla för färger
  • Tidigare bakgrunder som visat sig fungera är bland annat, florist, damfrisör, men även en känsla för färg utan någon speciell bakgrund inom området
  • Fingerfärdighet är en bra egenskap.
  • Lätt att samarbeta.
  • Stresstålig då många av momenten skall utföras snabbt och under tidspress.

Vi tror även att det är lämpligt att du bor i vårt närområde.

 

Mejla din ansökan till jobb@optileks.se senast 29 Januari, ange referens Glasfärgare i din ansökan

Kvalifikationer

 

Utbildning

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kundtjänst – Glasögonbågar – Trainee

Optileks ett glasögonföretag i hjärtat av Dalarna med försäljning av glas och bågar till optiker över hela norden. En del av koncernen Shamir Optical ltd. Här produceras allt ifrån enkla plastglas till världsledande friformslipade sportglas. Vi distribuerar optiska-, sport- och skyddsbågar till optiker av märkena Norr, Vanni, Helix, Tiger of Sweden, Blåkläder, Nano.

På enheten i Rättvik jobbar 30 medarbetare med allt ifrån produktion till kundtjänst och ledning. I Norge 5 och i Danmark 1st.

Nu söker företaget personal till kundtjänst för glasögonbågar och svarsservice. I kundtjänst rollen jobbar man i stora drag med orderläggning, produktrådgivning, plocka order, skicka order mm. Samtal förekommer på svenska, norska, danska, engelska och finska men vi tror det räcker om man behärskar svenska och engelska.

I svarsservice tar man emot inkommande samtal och kopplar till rätt person alternativt löser kundens frågeställning.

Det tar ca 1,5-2år innan man är redo att jobba helt självständigt på ett av våra områden, i det är fallet glasögonbågar. Det är mycket att lära i allt från bransch språk, sortiment, rutiner, system till produkt och material kunskap.

Egenskaper:

· Positiv attityd

· Utåtriktad personlighet, bra på att skapa relation med kund

· Målorienterad och självgående

· Strukturerad och fokuserad

· Kommunikativ

Tjänsten är till en början en trainee tjänst. Det tar ca 1,5-2år innan man är redo att jobba helt självständigt på ett av våra områden. Det är mycket att lära i allt från bransch språk, sortiment, rutiner, system till produkt och material kunskap, där varje order är en uniklösning.

Efter inledande introduktionsutbildning på varje produktionsavdelning, för att se och lära känna vad vi gör, kommer du att börja jobba med moment inom ditt kundservice området som succesivt byggs på tills du är en fullvärdig medlem av kundservice teamet.

Du kan så klart ha erfarenhet från att jobba med glasögonbågar vilket ger dig ett försprång i etableringen och kortar trainee processen.

 

Mejla din ansökan till jobb@optileks.se senast 29 Januari, ange referens Kundtjänst Trainee i din ansökan

Kvalifikationer

 

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning