+46 (0)248 - 133 55 order@optileks.se

Utökat sortiment

Det omfång som vi angett i vår glasbok är det vi vet att vi kan göra, men vi upptäcker hela tiden nya möjligheter och tekniker som gör att vi kan lösa ert önskemål. Så även om styrkan är utanför omfånget; kontakta oss, ibland vet man inte förrän man provar.

Så har ni en förfrågan på en produkt utanför omfång så kan ni kontakta vår kundtjänst på 0248-133 55 eller skicka in en förfrågan till request@optileks.se

Om ni vill ta en närmare titt på vårt utökade sortiment så hittar du vår katalog via katalogavdelningen.

Trifokala Transitions

Transitions är glas som anpassar sig efter vädrets omständigheter, om det soligt och varmt eller om du är inomhus så förändras glaset. I sol och värme så mörknar glaset för att minska ansträngningen på era ögon i solen, är du däremot inomhus så blir glaset istället helt klart.

Vi kan erbjuda trifokala Transitions glas inom omfånget +6 till -6 i sfär, -4 i cylinder (cylinder över -4 är möjligt beroende på båge och pd etc.) och en addition från 1.5 upp till 4 (0.25 steg).

Executive / Franklin

Till skillnad från vanliga Bifokala glas där additionen ligger i ett segment så används hela nederdelen till additionen.

Executive, eller Franklin som det också kallas för, är en bifokal- eller trifokallösning där man limmat ihop två eller tre glas för att bilda ett komplett glas. På så sätt får man ett större läsområde än de sedvanliga segmenten, och om det är trifokallösning finns även ett mellanområde.