+46 (0)248 - 133 55 order@optileks.se

Specialglas

Optileks erbjuder ett omfattande utbud av glaslösningar som passar de flesta, här finns allt från äldre multifokala produkter till helt nya friformbaserade lösningar och limmade segment m.m.
Vi har idag gjort styrka från +50 ner till -45, cylinder till -17, prisma upp till 18, Addition 6 på progressiva och glas till bågar som kräver en diameter på 110mm.
Med andra ord, utmana oss, hjälp oss tänja gränserna!

Du hittar vår specialglaskatalog via katalogavdelningen.

Om det är någon produkt ni saknar kan ni kontakta oss med förfrågningar till: request@optileks.se eller för att lägga en order till: order@optileks.se

Slå en signal, vi fixar det mesta!

Optoflex är en lösning för den som har behov som inte går att lösa med traditionell eller friformslipning. Till exempel om det ska vara olika prisma i avstånd- och närdelen eller om ni ska ha höga styrkor i kombination med en stark addition.

Optoplex innebär att vi tar två glas och limmar ihop dessa i olika segmentslösningar till en bifokal och en trifokallösning.

För dessa lösningar rekommenderar vi att vi gör inslipningen, på så sätt är det vi som tar risken!

Ett bifokalt glas korrigerar endast när- och avståndsseendet, medan ett trifokalt glas också har ett segment för mellanområdet.

Bilden ovan visar Bifokala med dubbelsegment, dessa har en bifokaldel nertill och en upptill i glaset. Denna typ av bifokala används oftast inom branscher där man ofta kan behöva läsa saker som är ovanför huvudet, t.ex. rörmokare, mekaniker eller byggnadsarbetare. Detta bidrar till att du slipper anstränga dina ögon och kan hålla dig pigg och alert.

Med åldern försämras ofta ögats kontrastseende, det blir t.ex. svårare att se tidningstext, ojämnheter i marken och trottoarkanter. Med hjälp av filterfärger så kan man förbättra detta, de filtrerar bort den del av ljuset som är mest bländande och skadligt för ögat. De ger dig inte bara bättre synförmåga, de skyddar också dina ögon.

Vissa ögonsjukdomar (t.ex. grön starr och grå starr ) kan också lindras genom användandet av filterfärger.

Filterglas kan även nyttjas av friska människor där ett bra kontrastseende kan vara viktigt. Dessa används ofta inom sporterna skytte, golf och skidåkning.