+46 (0)248 - 133 55 order@optileks.se

Behandlingar

Vi har ett brett utbud av olika typer av behandlingar, vi har enkla behandlingar såsom Hård+ och mer avancerade behandlingar såsom Onyx+. I bilden till höger kan ni se lite av skillnaden på egenskaperna mellan några av våra olika behandlingar.

Under sommarsäsongen så är det mycket vanligt att man skaffar sig ett par solglasögon, antingen bara färgade eller så väljer man att också skaffa en spegel. Vi har sju olika Flash Speglar och sex olika Cool Speglar där de vanligaste är Blå och Grön. För alla spegelbehandlingar så har vi en Grå eller Brun grundfärg men det går givetvis att välja en annan om så önskas.

Hård+

Hård+ är en nyutvecklad hårdhetsbehandling. I kombination med rätt material ger Hård+ lika hög reptålighet som ytan på ett mineralglas, enligt Bayer test.
Hård+ innebär att vi lackar glasen och det ger en skyddande hinna över glaset som ökar reptåligheten. Jämfört med obehandlade glas så ökar reptåligheten och därmed livslängden markant med denna behandling, så det är något vi rekommenderar att man väljer för sina glas.

Onyx

Om man vill ha lite bättre behandling än bara repskydd så finns det möjlighet att välja Onyx, denna behandling är tillgänglig för både plast och mineral. Onyx använder sig av en topcoat som vi benämner som Aqua, detta innebär att glasen är vattenavstötande, behandling bidrar också till att glasen blir lätta att rengöra. Detta är en utmärkt behandling för de som vill hålla priset nere och samtidigt få lite bättre skydd än vad den ökade reptåligheten från Hård+ ger.

Onyx+

Onyx+ är vår bästa och mest avancerade behandling, likt Onyx, så ligger det i botten vår hårdhetsbehandling som ökar reptåligheten. Behandlingen har också topcoat:en Aqua i kombination med Super Clean som gör att olja och fett har väldigt svårt för att fästa. Och till sist så har den antistatiska egenskaper vilket gör att dammpartiklar inte fastnar lika lätt efter rengöring av glaset. Onyx+ har utmärkta optiska egenskaper och en lång livslängd, ett utmärkt val om man vill ha glasögon som håller länge.